Ik ben erg trots op deze website. Letterlijk alle teksten die ik de afgelopen 25 jaar schreef over de entertainmentbranche (voor MEGA Media Magazine, Muziek en Beeld/Entertainment Business en sinds 2010 mijn eigen bedrijf) zijn er terug te vinden. Werk in opdracht én opiniestukken. Zo’n 3.500 artikelen bij elkaar, gratis toegankelijk. Allemaal ‘need to know’ informatie, uiteraard 😉

Om al die stukken te ‘ontsluiten’ (sorry voor de jeukterm) heb ik veel werk gemaakt van de zoekmachine en zijn er talloze andere manieren om te vinden wat je zoekt. Daar is nu iets nieuws bijgekomen: in de rechterkolom, onder de tags (of voor de mobiele bezoekers: als je een stukje naar beneden scrolt) vind je nu ‘Eerder op deze datum’. Oftewel: berichten die ik in eerdere jaren op 2 juli heb gepubliceerd. Nieuwtjes, opiniestukken of werk in opdracht.

Vandaag zijn dat mijn column uit 2012 over het faillissement van EXPO Holding (en de gevolgen voor Free Record Shop, waarmee het een samenwerking had), het nieuws uit 2009 dat de broers Bolland met Willem van Kooten streden over subpublishing, Avalon Media Group die in 2008 Rigu Sound overnam en drie nieuwtjes uit 2007: ‘EMI tekent overeenkomst met Snocap’, ‘Universal in clinch met Apple; iPhone nog verkrijgbaar in VS’, en ‘Piers en Dahmen naar Dutch Media en NL Media’. Dat laatste bericht was trouwens onderdeel van een grotere soap, die je helemaal op mijn site kunt teruglezen.

Leuk om al die ‘need to know’ informatie nu ook te kunnen presenteren via deze ‘nice to have’ feature 😉. Morgen vind je er weer andere entertainmentnieuwtjes uit die dag in het verleden!

Vorig artikelKees van Weijen 50 jaar actief in de muziekbranche