Het gebeurt niet vaak dat iemand 50 jaar in dezelfde branche rondloopt. Al helemaal niet in de muziekbranche, die – zeker vandaag de dag – een groter verloop kent. Toch zit Kees van Weijen vandaag, maandag 1 juli, 50 jaar in het muziekvak. En dan tellen we niet eens de jaren mee dat hij discjockey was in Le Bateau, de club in het Rotterdam Hilton. Des te knapper dat hij nog steeds een jeugdig enthousiasme en gedrevenheid heeft, en een focus op nieuwe ontwikkelingen. Meer dan ooit heeft de branche dit soort mensen nodig.

Tijdens de Zomerborrel van STOMP, de belangenvereniging voor onafhankelijke muzieklabels, werd afgelopen week uitgebreid bij dit jubileum stilgestaan. Van Weijen werd allereerst toegesproken door Anne de Jong, directeur-bestuurder NVPI, die hem ook een gepersonaliseerde gouden plaat overhandigde. Floris Janssen, general manager van 8ball Music en bestuurslid bij STOMP, verraste hem met een eigen magazine, de KEES. Voor de zuiverheid: daarvan heb ik de totstandkoming gecoördineerd, en met veel plezier. In het blad staan talloze anekdotes van branchegenoten en veel foto’s uit Van Weijens eigen privécollectie. Plus een uitgebreid interview, waarin ik met de jubilaris terugblik op zijn carrière. Alle bezoekers van de borrel kregen een exemplaar van de KEES mee naar huis.

Voor wie er niet bij was: het interview is ook online te lezen. Als bonus krijg je er dan overzichtjes bij van o.a. de markantste figuren waarmee Kees ooit heeft samengewerkt, de projecten waar hij het meest trots op is en zijn favoriete albums aller tijden. Ook sta ik stil bij Kees de familieman en Kees de verzamelaar, en leg hem een aantal dilemma’s voor. Door het grote aantal gastbijdragen was daar in het blad geen ruimte meer voor. Maar dus wel hier: https://bit.ly/WBkees50.

Op de website van Van Weijens bedrijf Hit4Us staat ook een Engelstalige versie.

Foto met gouden plaat: Joyce van Doorn
Overige foto’s: Werner Schlosser

Vorig artikelVan Weijen viert 50: het grote jubileuminterview
Volgend artikel‘Eerder op deze datum’: oud nieuws weer actueel