Afgelopen dinsdag, 26 maart, is Albert Slendebroek overleden. Eind vorig jaar werd bij hem een ongeneeslijke ziekte vastgesteld. Dat blijkt uit een bericht op LinkedIn van zijn laatste werkgever, BMG. Ceo Thomas Coesfeld noemt Slendebroek daarin ‘a remarkable executive, whose passion for music, technology and nurturing future leaders was an inspiration to many’.

Albert Slendebroek heeft een indrukwekkende en gevarieerde loopbaan gehad binnen de Europese muziekindustrie. Die begon begin dit jaar 45 jaar geleden in Nederland bij Ariola, onderdeel van het toenmalige BMG. Daar was hij head of international press & promo. Niet lang daarna ging hij als productmanager aan de slag bij Chrysalis, om al snel de overstap te maken naar Phonogram (tegenwoordig onderdeel van Universal Music). Na in eerste instantie vanuit Nederland geopereerd te hebben, kreeg hij als marketingmanager Hamburg als standplaats. Ook zijn volgende functies als managing director van Chrysalis en later PolyGram (het huidige Universal) vervulde hij vanuit Duitsland.

Slendebroek keerde in 1996 na 13 jaar terug naar Nederland om managing director te worden van Warner Music Benelux. Hij stelde daarbij als voorwaarde dat hij weer een nationaal roster mocht opbouwen. Toen een internationale reorganisatie in 2004 het einde van de lokale stal betekende, trok ook Slendebroek zijn conclusies. Hij vertrok en werd ceo bij b2b-muziekdistributeur FUGA, dat toen net was opgericht en tegenwoordig deel uitmaakt van Downtown Music Holdings.

Zijn volgende stap zette Slendebroek in 2011, toen hij general manager werd van Armada Music. Nadat hij de dance-indie succesvol geherstructureerd had, trad hij in 2018 in dienst bij BMG, waar hij managing director werd van de Benelux-operatie. Zijn laatste positie was md van Zweden en Spanje, maar de hele organisatie profiteerde van de ruim 40 jaar ervaring die hij meebracht. Hij hielp vele getalenteerde medewerkers het beste uit zichzelf te halen en liep voorop als het om innovaties ging.

Met Slendebroek verliest de Europese muziekindustrie een van zijn meest gerenommeerde executives.

Vorig artikelOmzet fysieke verkoop steeg in 2023 wereldwijd meer dan streamingomzet
Volgend artikelIn memoriam Hans Puls (1934-2024)