Twee keer per jaar verzamelt de Nederlandse muziekindustrie zich in het AFAS Theater in Leusden voor de uitreiking van de belangrijkste muziekprijs die ons land rijk is: de Edison. In oktober wikt en weegt de jury de kwaliteit van Nederlandse muziekproducties in de genres klassiek en jazz, en in maart wordt de beste popmuziek bekroond, uitgesplitst in 11 categorieën. Het zijn op voorhand al prachtige avonden, die met een uitdagende dresscode altijd weer extra luister worden bijgezet. Het kledingvoorschrift voor het popevenement van dit jaar luidde ‘theatrical tuxedos and dramatic statement gowns’. Dat bracht het nodige uiterlijk vertoon met zich mee, waardoor de avond een lust was voor oor én oog.

Lees het complete verslag op de Edison-site of hieronder.

Foto: Ben Houdijk

Edison Stichting_Verslag AFAS Edisons Pop 2024
Vorig artikelDuurdere streamingabo’s stuwen omzet Nederlandse muziekindustrie verder op
Volgend artikelOmzet fysieke verkoop steeg in 2023 wereldwijd meer dan streamingomzet