NVPI, de brancheorganisatie van de Nederlandse entertainmentindustrie, is de koepel van twee verenigingen: FDN en NVPI Audio. Die namen veranderen nu in NVPI Film en NVPI Muziek. “We vinden dat de relatie tussen NVPI en de twee onderliggende verenigingen in één oogopslag duidelijk moet zijn”, zegt NVPI-directeur Anne de Jong daarover in een persbericht.

De naam FDN (Filmdistributeurs Nederland) heeft nog geen acht jaar bestaan. Deze ontstond op 1 april 2016, toen het toenmalige NVPI Video fuseerde met de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF).
NVPI vertegenwoordigde in het verleden ook de gamesector onder de naam NVPI Interactief. Die tak heeft zich in 2021 echter afgesplitst en ging zelfstandig verder onder de naam VGFN (Videogames Federatie Nederland).

Met de nieuwe naamgeving heeft NVPI ook de huisstijl en logo’s een make-over gegeven (zie hieronder). “NVPI en de beide verenigingen vormen nu ook zichtbaar meer een geheel, wat de herkenbaarheid vergroot”, aldus De Jong. “De nieuwe huisstijl ziet u terug in de meeste communicatie-uitingen en in de loop van het jaar volgt ook een nieuwe website.”

De contactgegevens blijven als vanouds.

Vorig artikelRSD-giveaway van ambassadeurs Within Temptation verkrijgbaar op 12” én cd
Volgend artikelFlemming eerste artiest die diamanten plaat krijgt uitgereikt