Marcel Albers wil een volgende stap zetten met Dutch Music Export. Dat vertelde hij gisteren tijdens de Ledendag XL van de Stichting Onafhankelijke Muziekproducenten (STOMP). Hij stuurt de labels binnenkort een mail waarin hij hen vraagt op welke landen en steden zij zouden willen focussen. Dan gaat DME proberen op die plekken ‘hubs’ te creëren. Die zouden moeten garanderen dat de aandacht voor Nederlandse artiesten zich daar niet alleen concentreert op het moment dat zij er voor promotie zijn, maar het hele jaar rond. Die continuïteit wil hij creëren door de inzet van partijen waarmee DME nu al goed samenwerkt, zoals ambassades, consulaten en culturele medewerkers.

Er bestaan allerlei (generieke, dus sectorbrede) regelingen van het ministerie van Economische Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland om dat soort extra activiteiten te bekostigen. Met de informatie van de labels wil Albers zich gaan inzetten om te kijken of hij deze regelingen kan inzetten t.b.v. de muziekindustrie.

Dit en meer is te lezen in mijn verslag van de STOMP Ledendag XL.

Vorig artikelSTOMP alweer 15 jaar dé Nederlandse independent-vertegenwoordiger
Volgend artikelEen tweede leven voor de cd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in