“Er zijn tegenwoordig zoveel muziekprijzen, dat ik ze bijna niet meer uit elkaar kan houden”, verzuchtte laatst iemand in mijn omgeving. Dat klopt. Maar de Edison bestaat al sinds 1960 en is daarmee de oudste van Nederland (de op een na oudste ter wereld). Én de bekendste, zo bleek deze zomer uit onderzoek van GfK in opdracht van de Edison Stichting. Ook onderscheidt de Edison zich doordat die door een vakjury wordt toegekend aan de beste muzikale producties in hun genre van het voorgaande jaar. Een prijs die door alle winnaars dan ook als eervol en prestigieus wordt omschreven. Dat was ook afgelopen maandag weer het geval bij de jaarlijkse uitreiking van de Edisons Jazz en Klassiek in het AFAS Theater in Leusden.

Lees het complete verslag op de Edison-site of hieronder.

Foto: Ferdy Damman

Edison Stichting_Verslag AFAS Edisons Jazz en Klassiek 2023
Vorig artikelTweespalt binnen muziekindustrie over eerlijker verdeling streaminggelden
Volgend artikelSTOMP alweer 15 jaar dé Nederlandse independent-vertegenwoordiger