Naar nu pas officieel bekendgemaakt is, is Wilbert Mutsaers vorige week als manager begonnen bij Agents After All. De afgelopen zes jaar was hij Head Of Benelux bij Spotify.

In een bericht op LinkedIn meldt hij dat hij bij AAA ‘met voor mij veel bekende en nieuwe collega’s, artiesten, teams intern en extern samen aan de slag’ gaat. Zijn nieuwe werkgever doet het management van Benny Sings, Bløf, Daniël Lohues, Paul de Munnik, Racoon, Suzan & Freek en Van Dik Hout, en verzorgt label services voor onder meer Huub van der Lubbe, Kris Berry, Kuzko en Sue The Night. Met meerdere van die artiesten heeft Mutsaers al gewerkt in eerdere functies bij Sony Music en Universal Music.

In een toelichting schrijft hij: ‘Rode draad in mijn leven – naast mijn sociale en gezinsleven natuurlijk – is muziek en alles dat daarmee te maken heeft, en dan in het bijzonder de Nederlandse muziek, nieuw en gevestigd talent in alle genres. Naar concerten, cultuur en festivals gaan, is wat ik het liefste doe. Precies wat allemaal centraal staat bij AAA: de Nederlandse muziek en haar artiesten in alle verscheidenheid en vanuit alle invalshoeken. (…) Daar ga ik heel graag mijn steentje aan bijdragen’.

Na een korte wetenschappelijke carrière aan de Katholieke Universiteit Nijmegen begon Mutsaers in 1994 als A&R-manager bij BMG. Daarna was hij manager bij MOJO Concerts, A&R- en marketingmanager bij Sony Music, werkte zich op tot director artist development/creatief directeur bij Universal Music, was zendermanager NPO 3FM, FunX en Radio 6 Soul & Jazz, keerde kortstondig bij MOJO Concerts terug als ceo en leidde dus Spotify Benelux. Over zijn opvolging bij de Zweedse streamingdienst is nog niets bekend.

Naast zijn nieuwe functie bij AAA blijft Mutsaers zich ook inzetten voor o.a. het Metropole Orkest, BNNVARA (als lid van de Raden van Toezicht), Pampus Eiland en War Child.

Vorig artikelWereldwijde muziekomzet blijft stijgen, maar groei vlakt af
Volgend artikelPaul Solleveld viert 40 jaar PS & The Footnotes