Na een gedwongen coronapauze van twee jaar keert de Grote Prijs van Nederland in 2023 terug op de planken en in het digitale domein. Dat laatste is het gevolg van een moderniseringsslag die de oudste onafhankelijke popcompetitie voor livetalent in Nederland geslagen heeft.

Aan het GPNL-concept zijn twee belangrijke aanpassingen gedaan, blijkt uit een persbericht:

  • De Stichting Grote Prijs van Nederland is een samenwerking aangegaan met NoticeSound. Dit technologiebedrijf neemt de organisatie van het evenement op zich en heeft het aanmeld- en stemproces volledig gedigitaliseerd door een koppeling te maken met zijn Sounders Music-app
  • In het selectie- en juryproces worden voortaan ook boekers en programmeurs van de Nederlandse poppodia betrokken

De competitie blijft zich richten op artiesten die hun talent ook live kunnen waarmaken. De uiteindelijke winnaar komt dan ook voort uit de halve finale en finale, die in het voorjaar van 2023 in TivoliVredenburg Utrecht zullen plaatsvinden. Nadere informatie wordt de komende tijd bekendgemaakt.

Lees hieronder het complete persbericht:

GPNL_Persbericht aankondiging GPNL 2023
Vorig artikelDagelijkse uploads naar DSP’s en database Apple Music naar nieuwe hoogten
Volgend artikelTerugblik AFAS Edisons Jazz en Klassiek 2022