Per 1 november a.s. maakt Niels Walboomers, nu nog managing director bij Sony Music Publishing, de overstap naar Warner. Daar gaat hij de Benelux-tak van zowel Warner Music als Warner Chappell Music leiden in de rol van president records and publishing Benelux. Walboomers gaat ook nauw samenwerken met het team van Spinnin’ Records. Alle drie de bedrijven zullen vanuit Hilversum verhuizen naar een gezamenlijk kantoor in Amsterdam.

Martin Jessurun en Arno van Berkel verlaten hun post als president van Warner Music Benelux en Warner Chappell Music Benelux na respectievelijk ruim 15 en ruim 14 jaar. Jessurun was in totaal bijna 36 jaar werkzaam voor de derde major. Hij zegt over zijn vertrek: “Ik heb een geweldige tijd gehad bij Warner Music Benelux, maar de tijd is gekomen om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik ga er even tussenuit, maar blijf werkzaam in de muziekindustrie. Ik kom binnenkort met opwindend nieuws.”
Ook Van Berkel kijkt terug op een mooie tijd. “Ik heb het geluk gehad te kunnen werken met sommige van de interessantste songwriters uit Nederland en daarbuiten. Nu is het tijd om nieuwe kansen aan te grijpen. Daar zal ik snel meer details over bekendmaken.”

Walboomers heeft uitgebreide kennis en ervaring in alle takken van de muziekindustrie. In 1996 richtte hij, samen met zijn broer Marc, Walboomers Music op, een groothandel- en distributiebedrijf van CD’s, DVD’s en vinyl in Amsterdam. Vanuit het eigen bedrijfspand startten zij ook een eigen muziekwinkel, die voornamelijk vinyl verkocht. Vervolgens begonnen de broers een platenmaatschappij om artiesten zelf onder contract te nemen. De eerste signing op Walboomers Records was Aventura, die met Obsesión direct een Top 3-hit scoorden in Nederland, België en Frankrijk. Om ook uitgaverechten te kunnen behartigen, werd in 2003 Walboomers Publishing opgericht. Kort daarna tekenden de toen nog onbekende Lange Frans & Baas B. bij zowel het label als de uitgever. Daarnaast startte hij ook met het management van artiesten en auteurs/producers. In september 2010 werd hij managing director van (toen nog) Sony/ATV.
Datzelfde jaar werd Walboomers bestuurslid van muziekuitgeversvereniging NMUV, waarvan hij van 2014 tot 2018 voorzitter was. Sinds 2011 is hij secretaris van de Raad van Toezicht van Buma/Stemra en in 2014 trad hij toe tot het bestuur van de Belgische muziekuitgeversvereniging BMPA.
Ook zit hij in de adviesraad van Donemus, een instituut dat zich inzet voor Nederlandse klassieke componisten, de in Duitsland gevestigde wereldwijde streaming provider CLIQ Digital en het in Los Angeles gevestigde bedrijfsbeheerplatform Specta Software.

Lees hieronder het complete persbericht:

Persbericht Niels Walboomers president Warner Music en Warner Chappell Music Benelux
Vorig artikelOnderzoek bewijst: kleinere artiesten beter af met ‘user-centric’ model
Volgend artikelBurn-out-baas Jonas Brøg wordt ‘meest optimistische songwriter’