Bertus Distributie verzorgt per direct op exclusieve basis de wereldwijde exploitatie van alle fysieke releases van Within Temptation. Het gaat hierbij zowel om de al eerder uitgebrachte albums als om nieuw te ontwikkelen concepten en toekomstige releases. De distributeur zal dan ook nauw samenwerken met de band in deze wat het noemt ‘unieke overeenkomst’. Daarbinnen zullen de partners ‘de grenzen van innovativiteit opzoeken’. De digitale exploitatie blijft in handen van Within Temptation zelf.

Met deze exclusieve overeenkomst wordt volgens een persbericht een nieuwe dimensie toegevoegd aan de manier waarop Bertus Distributie invulling geeft aan de exploitatie van de fysieke catalogus van de Nederlandse band. Zo wordt met de Bertus-labels Music on CD en Music on Vinyl en releaseplanning voor de komende drie jaar uitgewerkt. Een langetermijnvisie dus, en dat mag inderdaad gezien worden als een nieuwe dimensie binnen de muziekindustrie. Die meerjarige releaseplanning omvat zowel re-issues van eerder uitgebrachte albums en backcatalogusexploitatie door onder andere de ontwikkeling en uitvoering van nieuwe concepten, als toekomstige albums. Bertus is hierbij verantwoordelijk voor (concept)ontwikkeling, uitvoering, persen, verkoop en distributie, zowel business-to-business als business-to-consumer.

Vice president commercial affairs John Burgers benadrukt namens Bertus Distributie het unieke karakter van de samenwerkingsovereenkomst: “Niet alleen is Within Temptation internationaal gezien de succesvolste Nederlandse band, het is bovendien een band met een unieke aanpak en uitgesproken visie. Daarmee heeft de band de afgelopen jaren een grote, vaste fanbase en een gedegen reputatie weten op te bouwen. Wij kijken er enorm naar uit om samen met de band en het management dit succes te continueren en uiteraard verder uit te bouwen. Door de manier waarop wij nu de handen ineen hebben geslagen, gaat het ook echt om een voor de muziekindustrie unieke samenwerking. Het stelt ons in staat om onze kennis en ervaring op het gebied van exploitatie van fysieke releases in alle mogelijke facetten in te zetten. Van conceptontwikkeling tot productie, distributie en verkoop. Voor zowel eerder uitgebrachte albums als toekomstige releases. Wat ons betreft een onderscheidende aanpak die model staat voor de dienstverlening voor de toekomst, met alle expertise onder één dak.”

Namens de band laat manager Martijn Swier weten dat de samenwerking met Bertus Distributie tal van nieuwe mogelijkheden biedt: “Gedurende de carrière van Within Temptation is de ontwikkeling van fysiek product altijd een belangrijk onderdeel geweest van de wereldwijde releases van de band. Bijzondere uitvoeringen van albums, limited edition vinyl en boxsets zijn allemaal zeer succesvol geweest. We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met Bertus Distributie ertoe kan leiden dat we hierin een volgende stap kunnen gaan zetten, zowel richting nieuwe releases als in de exploitatie van hun huidige catalogus.”

De catalogus van Within Temptation omvat tot nu toe zeven studioalbums, die samen goed waren voor 30x goud en/of platina in verschillende landen. Met meer dan 4 miljoen verkochte albums en DVD’s is Within Temptation al jaren de best internationaal verkopende band van Nederland. In juli en oktober is de band ‘very special guest’ tijdens de Legacy Of The Beast-wereldtournee van Iron Maiden en in november en december zijn Within Temptation en Evanescence co-headliners van de Worlds Collide Tour door Europa.

Vorig artikelPaul Solleveld geridderd
Volgend artikelDua Lipa (support: Griff) in Ziggo Dome Amsterdam, 17 mei 2022