Brancheorganisatie NVPI heeft een taskforce in het leven geroepen, die adviseert over het tegengaan van grensoverschrijdend gedrag in de entertainmentindustrie. Dit initiatief is een rechtstreeks gevolg van de open brief van een dertigtal Nederlandse zangeressen, onder wie Laura Jansen, Linde Schöne, Claudia de Breij, Aafke Romeijn en Roufaida Aboutaleb. Daarin kaartten zij, naar aanleiding van de uitzending die het BNNVARA-programma ‘BOOS’ maakte over ‘The Voice Of Holland’, seksueel grensoverschrijdend gedrag in de muziekindustrie aan.

NVPI-directeur Anne de Jong zegt hierover: “Vrijwel direct na publicatie van de brief hebben we contact gezocht met een vertegenwoordiging van deze zangeressen. Ze hebben een krachtig signaal afgegeven dat we niet kunnen of willen negeren. We hebben dan ook besloten om meteen in actie te komen zodat we het probleem in kaart kunnen brengen en samen kunnen bouwen aan een inclusieve industrie waarin eenieder zich veilig weet – ongeacht leeftijd, gender, sekse, huidskleur, religie of wat dan ook.”

De taskforce wordt aangestuurd door diversiteits- en inclusie-experts Janice Deul en Eske van Egerschot. Zij zijn inmiddels met hun werkzaamheden gestart. De eerste fase van het adviestraject van behelst het volgende:

  • zicht geven op wat er speelt op het gebied van grensoverschrijdend gedrag in de volle breedte
  • onderzoeken hoe dit gedrag kan worden voorkomen
  • nagaan hoe adequate hulp kan worden geboden aan slachtoffers

De eerste bevindingen zullen naar verwachting voor de zomer worden gecommuniceerd.

Anne de Jong kijkt echter verder vooruit: “Uiteindelijk moeten we natuurlijk toe naar een cultuuromslag, in onze industrie en in de maatschappij. Onze mooie branche wil hier zijn verantwoordelijkheid in nemen.”

Foto: AdobeStock

Vorig artikelBertus Distributie en Proper Music Group sluiten sales- en distributiedeal
Volgend artikelCompact disc: the comeback kid?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in