Gisteren, 10 november, vond de 4e editie plaats van de STOMP Ledendag XL. Circa 100 leden van de koepelorganisatie voor independent labels kwamen hiervoor samen in poppodium De Vorstin in Hilversum. Tijdens deze middag werden ook de Young Achievement Award en de prijs voor de Independent of the Year uitgereikt. Die gingen naar respectievelijk Tim van der Zalm en Cloud 9 Music.

Young Achievement Award
Dit jaar is het STOMP Development Team van start gegaan, zes jonge professionals die de gelegenheid krijgen om zichzelf én de muziekindustrie verder te ontwikkelen. Dit team heeft ook bepaald wie de Young Achievement Award moest winnen. Helene Koekoek, marketing- & projectmanager bij 8ball en voorzitter van het STOMP Development Team, gaf daarbij aan dat de winnaar iemand is die de afgelopen twee jaar (vorig jaar is geen YAA uitgereikt) het verschil heeft gemaakt voor een label of band. Het is een manager die zijn band op innovatieve wijze onder de aandacht heeft weten te houden door een serie verschillende livestreams, op verschillende plekken en met verschillende insteken te organiseren, die allemaal even succesvol waren. Niet alleen door grote aantallen kijkers te trekken, maar ook door de band en hun crew aan het werk te houden. De kennis die hij daarmee opdeed, heeft hij bovendien gedeeld met iedereen in de industrie die daar behoefte aan had, aldus Koekoek, die de award vervolgens overhandigde aan Tim van der Zalm, de manager van Di-Rect. De band bedankte hem daarna ook nog via het scherm voor de zes jaar dat ze nu samen onderweg zijn. “Wat ons betreft is dit nog maar het begin.”

Independent of the Year Award
Voor de vijfde keer is dit jaar een beloning uitgereikt aan iemand die al langere tijd veel betekent voor de independent muzieksector. De Independent of the Year Award werd door Kees van Weijen uitgereikt aan Raymond van Vliet van Cloud 9 Music. De STOMP-voorzitter gaf hierbij aan dat Van Vliet het label 17 jaar geleden heeft opgericht en vervolgens goede mensen om zich heen verzameld heeft. Anno 2021 is Cloud 9 een van de grootste onafhankelijke labels en muziekuitgevers van Nederland. Van Vliet benadrukte echter dat dat niet alleen zijn verdienste is en vroeg zijn hele team om zich bij hem op het podium te voegen.

Hoofdfoto: Mirella Beau.
Overige foto’s: Werner Schlosser.

Vorig artikelIconisch muzieklabel Atlantic Records krijgt Benelux-tak
Volgend artikelOok Tidal introduceert nu ‘fan-centered’ royalty’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in