Warner Music heeft vandaag Atlantic Records Benelux gelanceerd. Dit is, na Rusland, de tweede ‘lokale’ tak van het legendarische label. Waar Atlantic Records een topspeler was (en met artiesten als Bruno Mars, Cardi B, Coldplay, Ed Sheeran en Lizzo nog steeds is) op pop- en rockgebied in de volle breedte, gaat de Benelux-tak zich juist toeleggen op de ontdekking en promotie van talentvolle hiphopartiesten uit de regio. Atlantic Records Benelux wordt geleid door Head of A&R Sander Stijnen en Head of Domestic Marketing Ixia Verdooren.

Atlantic Records logoStijnen zegt in een persbericht over de lancering: “Atlantic Records is een van de invloedrijkste labels ter wereld. Het heeft een enorme staat van dienst in het ontwikkelen van oorspronkelijk talent, die meer dan 70 jaar teruggaat. Het is een voorrecht om hier in de Benelux dat culturele erfgoed verder uit te bouwen.”
Verdooren voegt daaraan toe: “Ons doel is een familie te bouwen van uiteenlopende lokale artiesten waar niemand omheen kan. Daarmee willen we onze stempel drukken op het culturele landschap en een grensverleggende speler worden op het gebied van lokaal repertoire.”

De eerste artiest die op Atlantic Records Benelux getekend is, is de Nederlandse DJ DYLVN. Hij werkte de afgelopen twee jaar zowel in de studio als op het podium samen met Ronnie Flex. Zijn nieuwe single Fashionova (een samenwerking met BKO en Defano Holwijn), is vandaag uitgekomen.

Op de foto: het Atlantic Records Benelux-team, met v.l.n.r.: Amier Kalaeli (brandmanager hiphop), Sander Stijnen (head of A&R and ADA), Lotte Sterk (A&R-manager), Patrice Boone (brandmanager hiphop), Freek Clinckemaillie (A&R-consultant), Margot Bastiaans (A&R-coördinator), Ixia Verdooren (head of domestic marketing), Joël Brendgen (A&R-consultant).

Lees hieronder het complete persbericht.

Warner_Persbericht-Atlantic-Records-Benelux
Vorig artikelEr wordt meer naar muziek geluisterd; streaming is populairst
Volgend artikelTim van der Zalm en Cloud 9 in de prijzen op STOMP Ledendag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in