Toen Werner Bros. tekst | uitleg op 1 maart 2020 precies 10 jaar bestond, meldde ik al trots dat ik bezig was alle content online te zetten die ik tussen 2000 en 2010 geschreven heb voor het vakblad van de entertainmentbranche, Muziek en Beeld (later Entertainment Business). Op dat moment stonden al mijn columns al op www.wernerbros.biz, en later voegde ik ook al mijn artikelen en interviews en marktanalyses nog toe. Dat waren in totaal zo’n 500 stukken, die ik uiteraard allemaal van relevante tags voorzien heb. Helaas voor mij werd toen de compleetheidsfetisjist in mij wakker…

Nieuws
Nadat ik driekwart jaar bezig geweest was met het digitaliseren en online zetten van die grotere producties bedacht ik me dat er pas echt een compleet beeld zou ontstaan van het roerige en razend interessante eerste decennium van deze eeuw, als ik ook alle nieuwsberichten erbij zou zetten die ik in die periode dagelijks maakte. Als ik me op dat moment gerealiseerd had dat dat ongeveer 2.000 items waren, was ik er waarschijnlijk niet aan begonnen 😉. Want ook al die stukken heb ik uiteraard van tags voorzien. En ik heb, in berichten waarin verwezen wordt naar een andere gebeurtenis, links aangebracht naar mijn eerdere stukken over die gebeurtenis. Je begrijpt, op die klus heb ik een jaar aan vrije uurtjes stukgeslagen.

Alle grotere en kleinere producties die ik voor het vakblad gemaakt heb, vind je nu op deze pagina. Een monsterlijk lange pagina, omdat daar dus zo’n 2.500 stukken op staan. Daarom heb ik de mogelijkheid toegevoegd om te kiezen voor een rubriek (artikelen/interviews | marktanalyses | columns | nieuws) en/of jaartal.

Nog meer nieuwtjes
Maar toen had mijn interne Pietje Precies nog een verrassing voor me in petto. Ik realiseerde me opeens dat er nog meer op de plank lag. Voordat ik eind oktober 2000 bij het vakblad ging werken, had ik een aantal maanden Sieb Kroeske bijgestaan bij het maken van MEGA Media, het wekelijkse ‘nieuws- en informatiebulletin voor detailhandel, muziekindustrie, radio en tv’. Precies mijn favoriete onderwerpen dus, en ook voor dat blad had ik al ettelijke nieuwtjes geschreven. Het was een superinteressante tijd, waarin (illegaal) downloaden hoogtij vierde, KaZaA werd gelanceerd, artiesten en labels ook zelf muziek online gingen aanbieden en het uiteraard rechtszaken regende. Ook die ontwikkelingen in de zomer en het najaar van 2000 zijn nu op mijn site te vinden.

Uiteraard staan ook alle Popauteurs-nieuwsbrieven online die ik van 2015 t/m 2020 om de andere week maakte. Daardoor is al het relevante nieuws voor de muziekindustrie (en vooral het oh zo belangrijke schrijversgilde) uit die periode hier eveneens na te lezen.

Nieuwsarchief
Met de toevoeging van zoveel nieuws, verandert ook de functie van mijn website een beetje. In eerste instantie was het vooral een uithangbord voor de blogs die ik vanaf 2010 op eigen gezag geschreven heb en het werk dat ik als kleine zelfstandige in opdracht van anderen gemaakt heb. Dat blijft natuurlijk zo. Maar daarnaast heb ik nu ook een pagina gewijd aan al het nieuws op mijn site. Zowel mijn blogs, werk als het nieuws is makkelijk op jaar of zelfs maand te sorteren via respectievelijk het blog-, portfolio- en nieuwsarchief in de rechterkolom. Ik ben overigens van plan om in de toekomst weer wat meer nieuwtjes te gaan schrijven, omdat het leuk is om te doen en interessant om te lezen.

Kort en goed:

  • Onder het kopje Blogs in de menubalk kun je kiezen voor mijn blogs, nieuwsitems of de ballenbak (gimmickachtige, branche-gerelateerde berichtjes)
  • Onder het kopje Werk in de menubalk kun je kiezen tussen mijn diensten, opdrachtgevers en al mijn portfolio-items

Zoekmachine
Tot slot hebben we de zoekmachine (het vergrootglas in de menubalk) grondig onder handen genomen. Wees maar eens ijdel en vul je eigen naam in. De kans is best groot dat die voorkomt in het enorme media- en entertainmentbranche-archief dat nu op www.wernerbros.biz te vinden is 😉. Ik ben er trots op!

Vorig artikelStreaming passeert radio als belangrijkste bron voor muziekontdekking
Volgend artikelBeursgang Universal stuwt ook waarde concurrent Warner op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in