Ondanks alle initiatieven om ‘het verhaal’ van de kunst- en cultuursector in zijn algemeenheid, en de entertainmentbranche in het bijzonder te vertellen, lijkt de impact richting de politiek rond de 0%. Wordt het als teveel ‘Wij van WC Eend’ gezien? Schreeuwen wij niet hard genoeg? Ik weet het niet.

Misschien is het daarom goed dat Ilona Haaijer, een doorgewinterde zakenvrouw, die compleet los staat van onze sector, het verhaal nog eens vertelt. En dan niet het hartverscheurende, emotionele verhaal over de enorme impact van deze situatie op het persoonlijke leven van de 300.000 mensen die in onze branche werkzaam zijn. Want dat is blijkbaar niet boeiend. Haaijen vertelt het nuchtere economische verhaal, over hoeveel door de overheid aan kunst en cultuur wordt uitgegeven versus hoeveel deze sector de BV Nederland oplevert. Spoiler: het zal veel mensen verbazen.

Het zou typerend zijn als de ‘redding’ van de branche van buitenaf zou moeten komen, maar als dit verhaal geen ogen opent, kunnen we beter wat anders gaan doen met zijn allen. Dan zijn we in de ogen van de beleidsmakers blijkbaar echt maar een stelletje hobbyisten…

Klik hier voor 7 zeer goed bestede minuten:

Vorig artikel10 jaar Spotify in Nederland
Volgend artikelInterview EVA over protestsongs