De meest prestigieuze muziekprijs van Nederland verdient het meest prestigieuze feestje. De Edison Pop-uitreiking is dat, en gezien de run op de kaartjes wilde de hele muziekindustrie daarbij zijn. De Amsterdamse Gashouder, waar het evenement voor het derde jaar op rij plaatsvond, was voor deze gelegenheid omgetoverd tot een poptempel, gemodelleerd naar het voorbeeld van de Amsterdamse muziekkerk Paradiso. Dat het ‘Godshuis’ gevuld was met mensen die zich strikt hadden gehouden aan de dresscode ‘black tie and devilish red’ was een mooie verwijzing naar het anarchistische, tegendraadse karakter van de branche.

Lees het complete verslag op de Edison-site of hieronder.

Foto: Dennis Bouman

Edison Stichting_Verslag Pop Gala 2019
Vorig artikelInterview Thomas Weemaes over verhuizing Top 40
Volgend artikelMinisingles geïntroduceerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in