Interview RTL Nieuws over Top 40 en 538

Radio 538 heeft onlangs besloten het contract met de Stichting Nederlandse Top 40 op te zeggen en een eigen hitlijst te gaan uitzenden: de 538 Top 50. De eerste aflevering van die nieuwe chart zou begin november via de radio worden uitgezonden op het oude uitzendtijdstip van de Top 40, terwijl de Top 40 tot einde contract (eind 2018) via een onlinekanaal zou worden uitgezonden. Daar was de Stichting het niet mee eens, waardoor de Top 40 en 538 na een samenwerking van precies 25 jaar de gang naar de rechter maakten om uitsluitsel te krijgen.

Op de dag dat de rechter zijn oordeel velde, in het voordeel van de Stichting, had RTL Nieuws een item over deze kwestie. Daarin kwamen uiteraard Erik de Zwart (Stichting Nederlandse Top 40) en Marc Adriani (Talpa Radio) aan het woord, en werd mij gevraagd naar wat historisch perspectief. Zoals dat bij nieuwsitems gaat, was het hakblok genadeloos, maar het is toch een leuk bericht geworden.

Vorig artikelKINK: the missing link
Volgend artikelTerugblik Edison Klassiek 2018

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in