Haaks op de gezichtsbepalende Erasmusbrug in Rotterdam ligt de Wilhelminapier. Vanuit de daar gevestigde cruiseterminal emigreerden tussen 1870 en 1970 honderdduizenden avonturiers – we zouden hen tegenwoordig iets minder flatteus ‘gelukszoekers’ noemen – naar de Verenigde Staten. Achter die historische vertrekhal, vlak naast het monumentale hotel New York, bevindt zich LantarenVenster. Het jazzpodium van Rotterdam, met uitzicht op statige pakhuizen en de steeds imposanter wordende skyline van de havenstad. Een gedroomde locatie dus voor de 2018-editie van Edison Jazz/World, die mede door het van tevoren bekendmaken van de prijswinnaars en de indrukwekkende line-up, volledig uitverkocht was.

Lees het complete verslag op de Edison-site of hieronder.

Foto: Richard Sinte Maartensdijk

Edison-Stichting_Verslag-Jazz-World-Gala-2018
Vorig artikelGaat Rob Stenders Radio Veronica runnen?
Volgend artikelNVPI Agenda 2018 gekoppeld aan nieuwe website

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in