Er wordt in de radiomarkt op hoog niveau met pionnen geschoven momenteel. Mooie tijden als je onderdeel bent van dat spel, maar ook als je van buitenaf toekijkt.

De volgende, nog onbevestigde zet: Rob Stenders zou radiobaas worden bij Radio Veronica. Hij krijgt daar Carte Blanche (ik heb nog wel een jinglepakketje voor hem liggen 😉 ).

Meest opvallende van die move vind ik het gemak waarmee blijkbaar over de vorige, vroegtijdig afgeblazen transferpoging van Stenders naar Talpa Radio wordt heengestapt. Ik had de heren een groter ego toegedacht (meevallertje dus).

Een ding is zeker: als dit doorgaat, dient De Mol Radio 2 opnieuw een gevoelige klap toe. Hij maakt – net als bij de overstap van Gerard Ekdom naar Radio 10 – in een klap zichzelf sterker en de concurrentie zwakker.

Dat Rob Stenders een eersteklas radiomaker is, staat buiten kijf. Of hij ook een goede radiobaas is, weet ik niet. Carte Blanche is mooi (ik kan het weten), maar of John de Mol erin zal slagen zich helemaal afzijdig te houden? Ik waag het te betwijfelen.

In elk geval zou een vertrek van Stenders bij Radio 2 de weg vrijmaken voor een elegantere oplossing van het poldermodel met Annemieke Schollaardt dan de gang naar de rechter die nu dreigt.

Update 22 juni: Rob Stenders blijft bij Radio 2.
Kijk, zo kennen we Stenders weer 😉 . Niettemin was het leuk speculeren gisteren, toch? Wel sneu voor Annemieke trouwens, en nog droeviger dat die rechtszaak nu ook wel zal doorgaan… Denk ook dat Rob nooit meer bij Talpa hoeft aan te kloppen nu, haha.

Foto: ANP Kippa

Vorig artikelKeuzes en continuïteit zijn ‘key’ voor 3
Volgend artikelTerugblik Edison Jazz/World 2018