Nadat hij eind vorig jaar al de Zilveren Fonograaf kreeg omdat hij zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de muziekindustrie, heeft Anne de Jong afgelopen vrijdag ook een Sena Icoon ontvangen. Die is aan hem toegekend vanwege zijn toegewijde inzet voor Sena en het naburig recht.

De Jong is langdurig actief geweest in een toezichthoudende rol binnen Sena. Omdat zijn nieuwe functie van directeur van de NVPI niet verenigbaar is met zijn rol van lid van de Raad van Toezicht van Sena, wordt zijn plaats in de RvT per 1 juli overgenomen door Rob Gruschke, vice president Global Collective Rights bij Beggars Group.

Het is pas de derde Sena Icoon die wordt uitgereikt. In 2017 ontvingen Bert Ruiter en Simone Vierstra de eerste Sena Iconen.

Vorig artikelInterview Anne de Jong: “NVPI moet proactiever worden”
Volgend artikelKeuzes en continuïteit zijn ‘key’ voor 3