Anne de Jong is benoemd tot nieuwe algemeen directeur van NVPI. Deze rasondernemer is nu nog directeur van het toonaangevende label Challenge Records International, heeft onlangs een digitaal platform voor klassieke muziek opgezet (MeloMe), nam radiostation Classic FM over van TMG, is al 22 jaar lid van het bestuur van NVPI Audio en 9 jaar van de NVPI-federatie, bestuurslid van STOMP en lid van de raad van toezicht van Sena. Precies om die redenen ontving hij op 19 november jl. de Zilveren Fonograaf, een bijzondere onderscheiding vanuit de NVPI.

De Jong zal op 1 februari 2018 in zijn nieuwe rol beginnen. Hij volgt daarbij Jaap Bruijnen op, die sinds afgelopen vrijdag coo is bij Pathé Thuis.

Tot 1 februari zal René van Turnhout parttime fungeren als interimmanager van FDN. De voortgang bij NVPI Interactief en NVPI Audio wordt bewaakt door de directeur legal & public affairs Paul Solleveld.

Vorig artikelArtikel De Stad Amersfoort: Carte blanche, leven lang
Volgend artikelStreaming toegevoegd aan European Border Breakers Charts