Radiodirecteur Dave Minneboo van Talpa Radio heeft onomwonden laten weten in zijn bedrijf geen plaats te zien voor Rob Stenders. Dat meldt het AD. Hij reageert daarmee op Stenders’ claim dat John de Mol interesse in hem zou hebben en hem een aanbieding zou hebben gedaan.

Minneboo ontkent dit. “Rob Stenders heeft Talpa Radio benaderd, in tegenstelling tot wat hij beweert.” Hij vervolgt tegen de krant: “Bovenal zijn we er niet van gediend dat we gebruikt worden voor het genereren van publiciteit of ten behoeve van de onderhandelingen met andere partijen.”

Als radiomaker heb ik Rob Stenders heel hoog zitten en ik gun hem de hele wereld. Maar zakelijk gezien heeft hij een goede manager nodig. Eerst zijn besluit om AVROTROS te verruilen voor BNNVARA in de naïeve veronderstelling dat hij zijn dagelijkse tijdslot op Radio 2 wel kon behouden (met 32 jaar landelijke radio-ervaring zou hij moeten weten dat omroeppolitiek zo nu eenmaal niet werkt) en nu weer de partij schofferen waarmee hij over een doorstart in onderhandeling was. Heel naar om zo’n getalenteerde radiomaker zichzelf zo in de nesten te zien werken…

Foto: ANP

Vorig artikelInterview Dolfijn FM: ‘Alle muziek klinkt hetzelfde’
Volgend artikelTerugblik Edison Klassiek Gala 2017