Media en entertainment in de toekomst: groot op microniveau

Media en entertainment, informatie en ontspanning… Steeds meer lopen die twee door elkaar heen, zowel inhoudelijk als zakelijk. Het aantal echt grote spelers is op de vingers van een hand te tellen. Welke partijen zijn dat en waar vinden zij de balans tussen globalisering van de bedrijfsvoering en individualisering van het aanbod? Een inventarisatie aan de hand van de belangrijkste trends op het gebied van aanbod en consumptie van radio, streaming en on-demand luisteren…

Lees hieronder de opgemaakte versie, die ook online staat, of kies de tekstversie (pdf).

(Full disclosure: ik schreef dit artikel – met alle redactionele vrijheid – in opdracht van Talpa Radio. Aanleiding was de (her)lancering van het streamingplatform Juke, een samenwerking tussen Media Markt en Talpa Radio. Het stuk werd bij de aankondiging hiervan verspreid als achtergrondartikel voor journalisten. Het geeft een redelijk beknopt overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en spelers op het gebied van radio, streaming en on-demand luisteren, en biedt daarnaast een schat aan ‘further reading’ in de vorm van 60 zeer actuele bronnen.)

Talpa-Radio_trends-in-media-en-entertainment-opgemaakt
Vorig artikelNVPI Agenda 2017
Volgend artikelTerugblik Edison Jazz/World 2017

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in