En opeens, zo leek het voor velen, was daar de definitieve doorbraak van Boef. ‘Big time’, mag je wel zeggen. Want terwijl overal ter wereld streamingrecords gebroken werden door Drake, ‘was er een klein landje dat dapper standhield’ en waar Boef daar nog eens overheen ging. Een paar weken later zijn de cijfers alleen nog maar indrukwekkender: de videoclip bij Habiba (die begin deze week een 3FM Award kreeg voor Beste Video) is inmiddels 14 miljoen keer bekeken, de track is al bijna 13 miljoen keer gestreamd (alleen al op Spotify) en daarmee dubbelplatina, Slapend Rijk (met Sevn Alias) en Salam (met Soufiane Eddyani) zijn platina en bijna alle andere albumtracks goud. Het album Slaaptekort zelf, dat ook fysiek is uitgekomen, is al hard op weg naar platina.
De verwachtingen waren van tevoren hooggespannen, maar de grootte van dit succes heeft eigenlijk iedereen verrast. Ook Warner Music. Een interview met A&R-manager Bo de Raaff.

Lees het hele interview op de website van Popauteurs.nl of hieronder, als onderdeel van de nieuwsbrief die ik voor hen maak.

Popauteurs.nl_Nieuwsbrief-week-2017-16-o.a.-interview-Bo-de-Raaff
Vorig artikelInterview Teun Pranger: “Popauteurs.nl heeft echt wel wat voor elkaar gekregen”
Volgend artikelNVPI Agenda 2017

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in