Op 29 april verschijnt Uprise, het vierde studioalbum van de Groningse rockband Nemesea. Een maand geleden sprak ik het drietal. Er hing een gespannen sfeer. Onwennigheid, dacht ik nog. De band was immers vier jaar buiten beeld geweest. Maar een uur na het begin was gitarist Hendrik Jan de Jong het zat. Tegen zangeres Manda Ophuis en bassist Sonny Onderwater zei hij: “Waarom zeggen we niet gewoon eerlijk dat Manda en ik uit elkaar zijn? Zo slaat het nergens op.”
Ik gooide mijn aantekeningen weg en begon opnieuw. Een gesprek over collectieve en individuele groei, twijfel en het hervinden van zelfvertrouwen, loslaten wat was en accepteren wat is.

Lees hieronder het hele artikel in het Nederlands (pdf). Of een Engelstalige versie, als je wilt… En geloof het of niet, het stuk is ook vertaald in het Japans (pdf) en Russisch (pdf). Вернер Шлоссер signing off 😉

Nemesea_artikel-Uprise-toont-collectieve-en-individuele-groei-van-Nemesea
Vorig artikelTerugblik Edison Pop Gala 2016
Volgend artikelNVPI Agenda 2016

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in