Hoewel coaches altijd focus aanraden, doe ik zoveel mogelijk verschillende dingen. Voor de afwisseling én omdat ik het allemaal leuk vind. Maar soms komt er een opdracht voorbij die extra tof en uitdagend is. Zoals de vraag vanuit een entertainment major om hen te helpen hun strategisch jaarplan 2015-2016 te ontwikkelen en schrijven. Waar soortgelijke partijen de toekomst in zichzelf gekeerd tegemoet treden, koos dit internationaal opererende bedrijf voor de frisse blik van iemand buiten de organisatie.

Ik organiseerde een heisessie waar het managementteam werd uitgedaagd om gestructureerd en gedetailleerd na te denken over de koers die het de komende jaren wil varen, de consequenties die keuzes met zich meebrengen en de middelen die nodig zijn om gestelde doelen te halen. De resultaten van die sessie en diverse individuele gesprekken vertaalde ik in een aantal handzame documenten.
Die documenten vormden de basis voor een gesprek met het internationale hoofdkantoor, waarin het MT zijn plan toelichtte. De uitkomst van dit gesprek was, dat de lokale vestiging de volledige ondersteuning krijgt vanuit ‘international’ om de geformuleerde ambities waar te maken. Missie geslaagd dus!

Ik ben uiteraard trots op het resultaat van deze opdracht. Maar ook op het feit dat ik het vertrouwen kreeg deze opdracht op te pakken op de manier die mij het beste leek, ik volledige inzage kreeg in alle bedrijfsprocessen en men open stond voor mijn kritische insteek en suggesties. Erg leerzaam, zowel voor opdrachtgever als -nemer 😉

Lees hier het strategisch jaarplan 2015-2016 (pdf).

Vorig artikelAanvulling teksten website Jachtwerf Arie Wiegmans vervroegd opgeleverd
Volgend artikelStreaming playlists op cd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in