Aanvulling teksten website Jachtwerf Arie Wiegmans vervroegd opgeleverd

Begin dit jaar werd mij gevraagd uit mijn comfort zone te treden en dat deed ik graag. Jachtwerf Arie Wiegmans vroeg mij het bereik van zijn boodschap te vergroten door die van de grond af opnieuw te (be)schrijven. De opdracht was om de (vaak technische) onderwerpen ook begrijpbaar te verwoorden voor relatieve leken, maar daarbij de doorgewinterde watersporters volledig in hun waarde te laten. Dus niet zozeer Jip & Janneke-taal gebruiken (dat wordt vaak als denigrerend ervaren), maar de onderwerpen vanuit een heldere en praktische insteek benaderen.
Nu ben ik niet van de borstklopperij, maar wel van de feiten. En wat bleek? Binnen drie maanden na het plaatsen van de nieuwe teksten groeide de traffic naar de website met 300%. Reden voor Wiegmans om mij niet pas in 2015, zoals afgesproken, te benaderen voor een tweede portie verse teksten, maar al begin juni van dit jaar.

Lang verhaal kort: de aanvullende teksten zijn inmiddels klaar en nu te lezen onder het tabje ‘Jachtwerf’ op www.wiegmans.nl, of hieronder.

Ik werkte hiervoor overigens nauw samen met Sjoerd van Tilburg van SharkSales. Hij deed onderzoek naar de steekwoorden waarmee Wiegmans geassocieerd wilde worden (dus de zoektermen waarmee het bedrijf gevonden moest worden) en ik schreef met die informatie SEO-geschikte teksten. Sjoerd zorgde er vervolgens voor dat de website van Jachtwerf Arie Wiegmans relevanter gemaakt werd voor Google (door link building) en beter vindbaar en doorzoekbaar werd (door technische aanpassingen aan de achterkant).

Jachtwerf Arie Wiegmans website

Jachtwerf-Arie-Wiegmans_Aanvulling-teksten-2017
Vorig artikelNVPI Report 2014
Volgend artikelStrategisch jaarplan succesvol gepitcht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in