Buma Awards voor onder meer Van Leeuwen, De Mol en Kooreneef

Gisteren, 18 maart 2014, werden tijdens een prestigieus gala in Hilversum voor het eerst de Buma Awards uitgereikt. Buma Award is de nieuwe naam voor de aloude Harp, maar er is ook een inhoudelijke verandering: aansluitend op de achterban van naamgever Buma/Stemra is de prijs voortaan veel meer bedoeld voor Nederlandse componisten en tekstdichters, terwijl de Harpen vaak naar artiesten gingen.

Zoals blijkt uit dit overzicht van winnaars van een Buma Award 2013, zijn 20 Buma Awards uitgereikt in de categorie Nationaal, vijf Internationaal en een voor Filmmuziek. Daarnaast kreeg Robbie van Leeuwen (Shocking Blue) een Lifetime Achievement Award, John de Mol een Gouden Harp en Han Kooreneef de Lennaert Nijgh Prijs. Ter introductie van deze laatste drie awards waren door producent Brand New Live filmpjes gemaakt, waarvoor ik de teksten geschreven heb. Die zijn hier terug te lezen:

Vorig artikelInterview Arjan de Ruiter (Radio 2): “Ons imago sluit niet meer aan bij de realiteit”
Volgend artikelSuccesvolle Belgische popartiest Born Crain naar Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in