Jachtwerf Arie Wiegmans gooit het over een andere boeg

Veel sloepenbouwers richten zich in hun communicatie op watersporters. Logisch natuurlijk. Maar er zijn in potentie veel meer mensen geïnteresseerd in het varen met of kopen van een sloep. Die worden door al te technische taal vaak afgeschrikt. Reden voor Jachtwerf Arie Wiegmans om het taalgebruik op zijn site te versimpelen en te kiezen voor een praktische insteek. Dus in plaats van te verwijzen naar de doorgetrokken kimkiel, wordt nu aangegeven waar dat ding voor zorgt: een zeer hoge mate van stabiliteit en koersvastheid. Want niemand wil een boot die makkelijk omslaat.

‘Voorwaarden’ voor deze klus waren: geen (voor)kennis van de materie en een goed ontwikkeld vermogen zich in de doelgroep te verplaatsen. Enter Werner Bros. tekst | uitleg 😉 .

De teksten die ik schreef zijn op de website van Jachtwerf Arie Wiegmans te vinden op de homepage en onder de pulldown menu’s AW Sloepen en DOCK-boten. Of anders hier in pdf-formaat: Home, AW Baseline, AW One Off Edition, AW Tender, DOCK en DOCK STEEL.

Vorig artikelInterview Dave Minneboo (538): “Als hitradiostation kun je nooit te laat zijn, wel te vroeg”
Volgend artikelInterview Arjan de Ruiter (Radio 2): “Ons imago sluit niet meer aan bij de realiteit”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in