Buma Cultuur wil muziekonderwijs terugbrengen naar scholen

Vandaag, vrijdag 2 november, is Buma Cultuur op vijftig middelbare scholen gestart met het project Buma Music Academy. Daardoor maakt de jeugd uit de klassen 2 t/m 4 van deze scholen een klein jaar lang kennis met alle facetten uit de muziekwereld. Bij het project zijn ook artiesten, componisten, tekstdichters en muziekuitgevers betrokken, die de leerlingen onderwijs geven over muziek in de breedste zin van het woord. Doel hiervan is om muziekonderwijs terug te brengen naar de scholen.

Educatief partner van Buma Music Academy is ArtMARK | TheMusicZone, dat het lespakket heeft samengesteld en intermediair is met het onderwijsveld. Onderdeel van het lespakket is informatie over de ontwikkeling van verschillende muziekgenres. Lees hier de updates (vanaf het jaar 2000) die ik in opdracht van ArtMARK | TheMusicZone schreef voor rock/alternative, dance, hiphop en singer-songwriter, en de door mij geschreven hoofdstukken over popmuziek en auteursrechten (pdf’s).

Vorig artikelInterview: Rob Stuyt levert laatste inhoudelijke bijdrage aan auteursrechtdiscussie
Volgend artikelInterview (Nefli): Webshopfotografie: Beter beeld = beter verkopen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in