Vorig jaar scoorde Caro Emerald haar eerste – zorgvuldig voorbereide – hit met Back It Up. On A Night Like This klapt daar nog eens lekker overheen en haalde de eerste plaats. Afgelopen week verscheen haar debuutalbum en het zou me niet verbazen als dat komende week hoog, heel hoog, in de Album Top 100 binnenkomt. De superlatieven zijn niet van de lucht en iedereen vindt het verfrissend en vernieuwend. Dus zal het wel aan mij liggen dat ik alleen maar een iets modernere variant hoor van de Andrews Sisters. Grote kans dus, dat ook Japan binnenkort aan Caro’s voeten ligt, en dat is haar gegund.
Gezien de reacties lijkt het me niet onmogelijk dat het succes van Emerald een nieuwe swinghype inluidt. En wat dat betreft komt de release die ik hier even onder de aandacht wil brengen, precies op tijd.

Gramophonedzie is een project van de Servische dj/producer Marko Milicevic. Voor zijn single Why Don’t You gebruikte hij een sample uit Peggy Lee’s swingversie (1943) van de blues standard Why Don’t You Do Right als basis. Lee komt riant in deze versie voor, zowel als compleet fragment als in opgeknipte vorm. Door de – voor een dancetrack – riante hoeveelheid tekst én de lengte van de singleversie (nog geen 2’40) is dit een prima radionummer. En de geweldige video maakt er ook nog eens een clipkanalenknaller van. Bekijk en beluister ‘m hier:

Positivo/EMI brengt de single op 28 februari uit, met een beetje mazzel ook in Nederland.

UPDATE: nou en of EMI ‘m ook in Nederland gaat uitbrengen. ‘Half februari gaan we breed los’, hoor ik net.

Vorig artikelColumn: Stem kwijt
Volgend artikelWerner weg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in