Na ons weekendje Londen heb ik de Volkskrant van die zaterdag ongelezen weggegooid. Beetje jammer, blijkt nu, want ik krijgt net uit het Rigby-hoofdkwartier door dat daar deze visual prominent in voorkwam. Die was voorzien van een unieke code die weer deelname aan een wedstrijd mogelijk maakte met mooie prrrrrrrrrrijzen. Was leuk geweest voor de collectie, maar heeft helaas inmiddels bezit genomen van de kattenbak.

Maar wat zien we op deze visual, en waar dient die toe? We zien hier zo’n hoogst actueel sneeuwschudgeval (is vast een mooie officiële naam voor), waar de Martinitoren uitsteekt (symboliserende: Groningen), met een zangert ernaast, waarin we Christon van Rigby herkennen. Ja hoor, Groningen heeft Christon gevraagd te figureren in een campagne waarmee de stad zichzelf deze winter op de kaart wil zetten. Waarom nou hij, vraag je je af? Omdat Rigby met zijn duidelijke Serious Request-link en optreden op Noorderslag natuurlijk de belangrijkste Groningse activiteiten van dit jaar met elkaar verbindt.

Deze poster hangt dus in elke abri in de stad, maar eveneens in Amsterdam en wellicht ook in Utrecht en Den Haag, om iedereen toch vooral naar Groningen te laten komen. Bovendien is het de cover van een soort VVV-boekje over de activiteiten deze winter in Groningen en staat die op de een website met dezelfde doelstelling. Doe, als je op die site komt, vooral even niets. Je ziet Chris dan wat ongemakkelijk heen en weer gaan drentelen om de aandacht te trekken. Het is namelijk de bedoeling om op dat sneeuwschudgeval te klikken en ermee te ‘schudden’; dan hoor je het refrein van One Song, dat Rigby speciaal voor Serious Request heeft herschreven. Grappige promotie voor de stad!

Maar de band doet ook een grappige promotie voor zichzelf en het liedje (en dus voor de Stop Malaria-actie van 3FM), door morgenochtend maar weer eens op te treden bij Giel! Behalve One Song spelen ze, even voor 9.00 uur, ook weer een cover van een actuele hit, die ze verRigby’d hebben.

Vorig artikelMijn eerste Billboard-artikel: Universal Invests In Dutch Download Platform
Volgend artikelInterview Leo Hagens (Sounds): “Ik heb een rotsvast geloof in fysieke dragers”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in