One Song Serious Request-anthem 2009

Goede verstaanders hebben er hier en daar al naar kunnen horen hinten, maar One Song van Rigby is door de dj’s van 3FM verkozen tot ‘anthem’ van Serious Request 2009. Dat houdt niet alleen in dat het liedje, met een iets aangepaste tekst (een iets aangepaste tekst? Oh, vandaar…) vanaf 5 december te horen is in de radio- en tv-promo’s voor het evenement, maar ook dat de complete opbrengst van de single ten goede komt aan het Serious Request-thema van dit jaar: de strijd tegen malaria. Immers: voor elke keer dat het liedje wordt aangevraagd (à €5,-) kan een klamboe gekocht worden waaronder vier mensen veilig kunnen slapen. Zo kan één liedje vier potentiële slachtoffers voorkomen.

Het is de bedoeling dat de single, voorzien van een nieuwe hoes, prominent in entertainmentwinkels komt te staan en uiteraard kan die ook worden gedownload. Als dat massaal gebeurt, levert dat Rigby geen cent op, maar het Rode Kruis des te meer. Met een beetje mazzel sleept de band er een dikke hit uit, en geloof me: daar nemen ze met liefde genoegen mee. Het moet toch geweldig zijn als de hele Grote Markt in Groningen het nummer meebrult, wanneer Rigby het live speelt op het moment dat de dj’s het Glazen Huis verlaten? Of dat de Oosterpoort in diezelfde plaats op 16 januari ontploft als het liedje wordt ingezet tijdens het Noorderslag-optreden van de band?

De doorbraak, waar al anderhalf jaar keihard aan gewerkt wordt, lijkt er nu écht aan te komen. De huisband van De Wereld Draait Door, die dit najaar ook het voorprogramma van Moke doet, is er klaar voor.

Vorig artikelNerd alert
Volgend artikelInterview Jan Willem Brüggenwirth (538)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in