Radio maken is heerlijk. Je kunt – vaak onhoorbaar voor de luisteraar – in een paar uur heel veel creativiteit kwijt. Jingles maken is misschien nog wel leuker, omdat je al die creativiteit dan in een paar seconden moet samenballen. En die korte elementjes kun je dan weer inzetten om een creatief programma te maken.

Geloof het of niet, maar er is een instantie voor jinglenerds als ik: het Genootschap Radiojingles en -tunes. Dit Genootschap organiseert morgenmiddag van 13.00-17.00 uur in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ‘Time To Face The Music – radiojingles en televisietunes nader bekeken’. Inderdaad: een heus symposium, gericht op de professionalisering van het vakgebied en met medewerking van Giel Beelen, David Lowe (jinglemaker voor de BBC) en Stephen Emmer (die tunes maakte voor o.a. Studio Sport, het NOS Journaal en RTL Boulevard). De entree bedraagt €27,50 en inschrijven kan nog hier. Mijn vlaggetje staat al in het vet en mijn plekkie vooraan is al gereserveerd…

Vorig artikelMichaels laatste kunstje
Volgend artikelOne Song Serious Request-anthem 2009

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in