The Entertainment Group is failliet. Een drama voor de (vele) werknemers van het (naar achteraf bleek te) grote bedrijf. Toch gaan de door TEG georganiseerde Symphonica In Rosso-concerten, op 16 en 17 oktober met Diana Ross, door. Daar is echter wel een noodgreep voor nodig. TEG heeft immers geen geld meer om de kosten voor SIR op te hoesten.
Daarom geeft medeaandeelhouder Marco Borsato, in samenwerking met Mojo Concerts, op 20 en 21 oktober twee benefietoptredens. Met de opbrengst daarvan moeten ook de SIR-concerten worden bekostigd. Een spectaculair reddingsplan, waarmee het vertrouwen van de ruim 70.000 mensen met een SIR-kaartje is veiliggesteld. Maar toch vraag ik me af of het een verstandige zet is.

Door de benefietconcerten zorgt Borsato er dus voor dat de SIR-kosten gedekt zijn. Maar dat zijn kosten die nu (op 23 september) nog grotendeels gemaakt moeten worden. SIR is immers pas half oktober. En dat terwijl TEG nu al geen geld meer heeft om reeds gemaakte kosten te betalen, of om mensen de bedragen te betalen die ze nog tegoed hebben. Guus Meeuwis zou bijvoorbeeld nog €736.000 moeten ontvangen, Krezip nog €130.000,-, enz. Dat blijkt uit ‘strikt vertrouwelijke’ documenten die Jort Kelders 925.nl vrolijk publiceerde.

En die kunnen het misschien nog lijden, maar wat te denken van de werknemers en vele kleinere leveranciers die nog salarissen en rekeningen bij TEG hebben openstaan, en voor wie die bedragen er wel erg toe doen. Ik kan me voorstellen dat die, na van de benefietconcerten gehoord te hebben, bij zichzelf denken: ‘Zing voor mij dan ook maar een moppie, Marco. Geef nog maar een extra benefietconcert om ook mijn tegoeden te kunnen ophoesten’.

Ik ben dus bang dat Borsato met zijn nobele plan een precedent schept, en zichzelf in de voet schiet. Is er een advocaat in de zaal? Dan hoor ik graag zijn mening…

Vorig artikelRigbye
Volgend artikelIets met het recht en zegevieren…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in