De Groningse (gothic) rockband Nemesea heeft iets met ‘de eerste zijn’. Twee jaar geleden waren zij de allereerste band die via SellaBand met behulp van fans $50.000 bij elkaar wist te halen, en van dat geld namen zij hun debuutalbum In Control op. Volgende week hebben ze weer een primeur: donderdag 2 en vrijdag 3 juli treedt Nemesea op in P3 (Purmerend), waar ze de allereerste shows ter wereld in ‘omnisurround’ zullen geven.

Oorspronkelijk zouden ze ‘alleen maar’ in surround 7.0 optreden, wat inhoudt dat het publiek via zeven speakers volledig door het geluid zou worden omringd. Dat zou al een veel intensere muziekbeleving opleveren. Maar tijdens het repeteren en uitproberen van wat technische experimenten ontdekten ze dat er nog veel meer uit surround geluid te halen valt. Door, behalve de zeven speakers die surround 7.0 opleveren, nog een aantal extra speakers in de zaal en aan het plafond te hangen, ontstaat een – letterlijk – ongehoorde nieuwe geluidsnorm: ‘omnisurround’. Het effect daarvan is, dat het publiek het geluid nu ook van boven hoort komen en in sommige gevallen zelfs van boven naar beneden en weer terug hoort gaan.

Vorig artikelPet Shop Boys @ HMH, A’dam
Volgend artikelArtikel: Entertainmentbranche duikt in de rode cijfers; Wie geven we de schuld?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in