Showcase succesvol

Na een paar korte nachtjes kom ik eindelijk toe aan een terugblik. Een terugblik op de reden van een van die korte nachtjes wel te verstaan: de cd-presentatie van Everything Must Go van Rigby. Die was afgelopen donderdag in de Melkweg, in een week waarin de band toch al volop in de aandacht stond. Via artikelen in Veronica Magazine, op NLpop.blog.nl en in de Spits (tot voorbij de helft scrollen; artikel begint náást een foto van The A-Team) bijvoorbeeld, maar ook dankzij steun uit onverwachte hoek. Marketing/communicatiebureau TBWA\BEC stuurt zijn relaties elke twee maanden een cd met liedjes die het geschikt acht voor plaatsing onder reclames, en op de nieuwste cd staat Parade van Rigby. Waar zal dat toe leiden?

De showcase van afgelopen donderdag was niet alleen de presentatie van het debuutalbum van Rigby, maar ook het afstudeerproject van voorman Christon Kloosterboer. De examencommissie, met Henkjan Smits en Tjeerd van Zanen als externe leden, beloonde hem met een 8,5 (dus…).

Het was dan ook een erg geslaagde avond. De oude zaal van de Melkweg was volgestroomd met meer dan 600 toeschouwers: boekers, radiomensen (waaronder Coen Swijnenberg, die het ‘eerste’ exemplaar aan de band overhandigde), winkeliers, pers, muziekmaatschappijen en -uitgevers, collega-muzikanten en veel vrienden en bekenden. Die zagen een band die met heel veel lol op het podium stond en het verdient de komende tijd op nog veel meer podia te staan. De agenda stroomt dan ook al goed vol.

Hier wat foto’s van de presentatie, behalve door mijzelf ook geschoten door radioreus Richard en gameboy Jeroen.

Vandaag in Amersfoort trouwens een heuse ‘store check’ gedaan om de beschikbaarheid van het Rigby-album te inventariseren. Sam Sam had Everything Must Go keurig in de wand staan, bij vanLeest was de cd uitverkocht maar alweer bijbesteld en in het filiaal van Free Record Shop heb ik het album eigenhandig uit het alfabet gevist en op ooghoogte in de wand gezet. Alle beetjes helpen… 😉

Vorig artikelOngelimiteerde muziekdownloadservice op komst: onbeperkt graaien
Volgend artikelPet Shop Boys @ HMH, A’dam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in