Tickut

Vorige maand maakte ik op deze plek gewag van mijn (mislukte) pogingen online kaartjes te bestellen voor het aanstaande concert van de Dave Matthews Band. Die klucht kreeg deze week een vervolg.

Mijn nieuwe doelwit waren de Pet Shop Boys (ja, ik heb een eclectische muzieksmaak), die 22 juni optreden in de HMH. Wijs geworden door mijn eerdere ervaring benaderde ik eerst platenmaatschappij EMI met de vraag of ik mijn kaartjes via hen kon kopen. Toen dat niet mogelijk bleek, moest ik dus toch mijn heil zoeken bij Live Nation.

Ik probeerde het eerst telefonisch, omdat dat vorige keer uiteindelijk het gewenste resultaat gaf. Nog voordat ik mijn klantgegevens aan de telefonist kon doorgeven, moest hij me onderbreken. “Ik weet dat er nog kaartjes voor dat concert zijn, maar gek genoeg zie ik het niet in mijn systeem staan. Dat heb ik eerlijk gezegd nog niet eerder aan de hand gehad. Ik kan u dus niet telefonisch helpen en moet u naar livenation.nl verwijzen.” Het livenation.nl dat mij vorige maand tot razernij dreef, that is…

Daar aangekomen bleken mijn vorige keer aangemaakte inloggegevens niet meer bekend en moest ik de hele procedure nogmaals doorlopen. Eenmaal aangemeld selecteerde ik het concert van mijn keuze en zag dat ik uit twee prijscategorieën kon kiezen. Ik koos de duurste stoelen, maar moest constateren dat ik dan maar één kaartje kon bestellen. Ik onderschrijf het belang om secondary ticketing tegen te gaan, maar ik mag toch wel samen met mijn vrouw een concert bezoeken? En geloof me, ook homo’s vinden het gezelliger om met zijn tweeën naar een concert te gaan. Noodgedwongen heb ik dus maar minder interessante plaatsen aangeklikt.
En dán moet je je, voordat je kunt afrekenen, nog aanmelden bij Eventim. Niet alleen herkende het systeem andermaal mijn vorige maand aangemaakte inloggegevens niet, ik bleek ook niet in staat een nieuw account aan te maken. Er was immers al iemand met mijn naam bij Eventim bekend (klopt, dat ben ik zelf!). Blijkbaar wil die club mijn geld niet hebben.

Uiteindelijk heeft een collega een account aangemaakt en kaartjes voor me besteld. Hij staat nu tot zijn schande bij Live Nation bekend als Pet Shop Boys-fan…

Lang verhaal kort: de fik in die site!

Vorig artikelRigby: en gáááááán!
Volgend artikelInterview Willem Pruijssers (Dutch FilmWorks): “Consumenten hebben geen behoeften”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in