Terwijl Parade nog stijgt in de 3FM Mega Top 50, worden de plannen alweer gesmeed voor de opvolger. Niets te vroeg, want de eerste Top 40-hit van Rigby heeft de andere hitlijsten inmiddels verlaten. Eerlijk gezegd denk ik dat er meer in Parade had gezeten. Een paar keer was er immers een ‘momentum’ waarop goed meegelift had kunnen worden.

Alleen al in januari en februari van dit jaar deed Rigby een optreden op Noorderslag/Eurosonic, inclusief een ‘instore’ bij Plato; verzorgde de band een optreden in De Wereld Draait Door (voor een miljoen kijkers) en stonden ze in het voorprogramma van de Kaiser Chiefs in de HMH. De promotie was dus prima in orde, maar helaas was de single toen nog niet fysiek verkrijgbaar en werd de download niet onder de aandacht gebracht. Toen Parade desondanks in de Top 40 en Single Top 100 stond en volop op rotatie was bij TMF en 3FM, bleef naar mijn gevoel nét dat extra steuntje in de rug uit. Natuurlijk is het zeer zuiver en nobel van Universal dat ze Parade niet hebben opgekocht, maar als letterlijk ál je concurrenten dat wel doen, zet je je eigen bandje dus op achterstand.

Toch heeft Parade Rigby uiteindelijk meer ‘exposure’ opgeleverd dan debuutsingle Pass You By, wat gehonoreerd wordt met een plekje op de volgende Hitzone-compilatie. En ook de media-aandacht gaat gewoon door, want donderdag 23 april staat de band in het VPRO 3FM-programma 3VOOR12Radio Live, dat rechtstreeks wordt uitgezonden vanuit DeSmet in Amsterdam. Er is nog plaats op de gastenlijst. Gaat dat zien, nu ze nog in kleine zaaltjes spelen! 😉

Zoals gezegd: de volgende single komt eraan. Die zal zijn titel volledig waarmaken en de échte kickstart vormen voor de carrière van Rigby: everything must go! De single is vanavond om 21.30 uur en 22.30 uur voor het eerst te horen in Carte Blanche, waar die – uiteraard – Remschijf is. Luister maar… Half mei komt de single uit, en 5 juni volgt het gelijknamige debuutalbum van de band.

En hier is de clip:

Vorig artikelInterview Arda Gerkens (SP) over secondary ticketing: “Overheidsingrijpen is noodzakelijk”
Volgend artikelTickut

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in