Rose boos

Dat Axl Rose de Guns N’ Roses-fans 17 jaar liet wachten op Chinese Democracy kan hem niet zo boeien. Maar dat Dr. Pepper er niet in geslaagd is alle Amerikanen een blikje frisdrank te geven, dat trekt Axl niet. De producent had eerder dit jaar beloofd dat elke Amerikaan een blikje Dr. Pepper zou ontvangen, als Chinese Democracy nog dit jaar zou uitkomen. “We are surprised and very happy to have the support of Dr. Pepper with our album”, was destijds op de bandsite te lezen.

De belofte van Dr. Pepper leek destijds een ‘safe bet’, maar Rose kwam tóch nog met het album op de proppen. Een cd die niet alleen miljoenen aan opnamebudget heeft gekost, maar ook de vriendschappen van de zanger met de toenmalige GN’R-leden. Van het oude GN’R is inmiddels alleen Rose over. De release van Chinese Democracy stelde Dr. Pepper voor een onmogelijke logistieke opdracht. De frisdrankfabrikant pakte de handschoen echter op, en probeerde zijn belofte in te lossen. Dat dat gepaard ging met een website, waar je een coupon kon aanvragen waarmee je het blikje toegestuurd kon krijgen, verdient dan geen schoonheidsprijs. Zeker niet als de capaciteit van de servers niet toereikend blijkt te zijn. De actie lukte dus niet volledig, maar dat mag natuurlijk nauwelijks verbazing wekken, in een land van die omvang. Axl is echter furieus.

De advocaat van de zanger heeft nu een brief op poten naar Dr. Pepper gestuurd. Niet alleen eist hij daarin een landelijke excuusadvertentie en een verlenging van de termijn waarin Amerikanen het hen toekomende blikje cola kunnen opvragen, maar Rose vindt opeens ook dat Dr. Pepper met de actie meeliftte op zijn reputatie en het ‘langverwachte album’. Ook kondigt hij aan financiële compensatie te willen zien voor het ‘onrechtmatige gebruik van de merknaam Guns N’ Roses’. Hè ja, die hadden we nog niet eerder gehoord…

Blijkbaar loopt Chinese Democracy niet zo lekker of is er een andere reden voor Axls schreeuw om aandacht. Maar ik vind het een beetje sneu dat hij dat dan doet over de rug van een ludiek en sympathiek bedoelde stunt. Ga je energie eens steken in het maken van een goeie plaat, man!

Vorig artikelDilemma
Volgend artikelDigitaal, legaal en voor weinig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in