Dat Metallica een nieuw album heeft uitgebracht kan je haast niet ontgaan zijn. Het moet heel raar lopen als Death Magnetic morgen niet op 1 binnenkomt in de nieuwe albumlijst. De sound gaat terug naar hun cd’s van vóór The Black Album, dus dat zit wel goed… op papier. Maar auw! Wat is de muziek lelijk opgenomen (of gemixt of gemasterd). Heel modern hoor, die zwaar overstuurde sound (het laatste album van Beyoncé had het bijvoorbeeld ook), maar ik kan er niet lekker naar luisteren.

Nu dacht ik dat ik de enige was die dit hoorde, maar er blijkt ook onder fans een hele discussie over ontstaan te zijn. Een discussie met een bizarre twist. Death Magnetic is namelijk ook in zijn geheel te horen in het spel Guitar Hero, en die versie schijnt wel goed te klinken. Waarschijnlijk doordat de gameontwikkelaars toegang hebben gehad tot een eerdere versie van de muziek, zodat ze de game tegelijk af konden hebben met de geplande releasedatum van de cd.

En zo zie je maar: het samensmelten van de verschillende onderdelen van de entertainmentbranche kan hele positieve gevolgen hebben…

Vorig artikelInterview Co Mast (Entertainment Retail Group): “We zullen nooit alleen een retailketen worden”
Volgend artikelInterview Mark Huijmans: Nieuwe productlijn bij Mindscape: tv games

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in