Hard gezocht en toch gevonden?

Iedereen heeft er wel een paar: van die liedjes die je allang zoekt, maar niet kunt vinden (I Can’t Dance van It’s A Secret op cd-single, anyone?). Niet voor niets worden die dingen ‘hard to find classics’ genoemd. En hoe langer je vruchteloos zoekt, des te meer wil je ervoor betalen. Wellicht biedt het mp3-tijdperk uitkomst. In de kelders van de platenmaatschappijen – bij sommige bevinden die kelders zich overigens op de vierde verdieping – liggen nog vele van die (letterlijk en figuurlijk) ongehoorde muzikale schatten.

Universal Music heeft nu een downloadwinkel opgezet, waar exclusieve tracks, rarities en vergeten klassiekers worden verkocht. Lost Tunes biedt de muziek aan in de hoogste mp3-kwaliteit (320 kbps) en zonder kopieerbeveiliging. Op dit moment zijn 134 downloadalbums exclusief via deze site verkrijgbaar; het komende halfjaar worden nog 500 exclusieve downloadalbums toegevoegd. Deze kunnen compleet of in losse tracks worden gekocht.

Nadeel hiervan is, dat artiesten dus wel een heel album moeten hebben opgenomen, terwijl veel van de liedjes die ik zoek juist van eendagsvliegen zijn. Maar ik neem aan dat dat een kwestie van tijd is. Ander nadeel is natuurlijk, dat je bij Lost Tunes alleen in de Universal-catalogus kunt spitten, maar hé, het is een begin…

De komende maanden worden ook internationale versies van de site gelanceerd. Tot die tijd hier een klein uittreksel van mijn lijstje van liedjes die ik zoek in cd-kwaliteit (of zo dicht mogelijk in de buurt daarvan):

 • The Beat (UK) – Mirror In The Bathroom
 • The Blessing – Delta Rain (Edit)
 • Terence Trent D’Arby – Rain (Single Version)
 • Diesel Park West – Fall To Love
 • Mark Foggo (& The Skasters) – New Shoes
 • Gregory Gray – The Pope Does Not Smoke Dope
 • Guns N’ Roses – Estranged (Edit)
 • Paul Hardcastle – Just For Money (Edit)
 • Manhattan Transfer featuring Chaka Khan – Hot Fun In The Summertime (Edit)
 • Dave Matthews Band – Satellite (Edit)
 • Meat Loaf – Life Is A Lemon And I Want My Money Back (Edit) (ja ja, ik weet het…)
 • Stevie Nicks – I Can’t Wait (7″ Mix)
 • Ostzonensuppenwürfelmachenkrebs – And By Passed The Truth
 • Def P & Sores – Ondergronds Verzet
 • Graham Parker – Soul Time
 • Steinski & Mass Media – We’ll Be Right Back (Edit)
 • Ultracowboy – The Song That Says Fuck You
 • UNKLE featuring Ian Brown – Be There (Radio Edit)
 • Way Of The West – Don’t Say That’s Just For White Boys
 • Buckwheat Zydeco – Buckwheat Zydeco

Dus…

Vorig artikelInterview René Delwel & Derk Nijssen: Avalon wil groter deel van grotere koek
Volgend artikelEkdom! Ekdom! Read all about it!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in