In maart 2004 kondigde Warner Music aan haar activiteiten met nationale artiesten te staken. Daardoor moesten niet onsuccesvolle ‘acts’ als Ilse DeLange en Krezip op zoek naar een nieuw ’thuis’. Door slimme contracten af te sluiten heeft dat deze twee voorbeelden geen windeieren gelegd, hoewel met name SONY BMG zich de resultaten van haar deal met Krezip waarschijnlijk anders had voorgesteld.

Ruim vier jaar na de ontmanteling van de nationale stal tekent Alain Clark nu toch bij Warner Music. Echter niet bij het Nederlandse doorgeefluik, maar bij het Britse kantoor… Slim van Alain, want daardoor worden zijn laatste album Live It Out en drie volgende cd’s in minstens tien niet-Benelux-landen uitgebracht, waaronder Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Een gemiste kans ook voor Warner Music Benelux, dat eventuele inkomsten niet in haar zakken ziet vloeien, maar in dat van haar grote zus.

En er zit nog een andere opmerkelijke kant aan deze deal, want Alain Clarks Nederlandse label 8Ball (dat zijn albums in de Benelux zal blijven uitbrengen), is een joint-venture van Talpa Music en SONY BMG. Ook daar zal dus wel achter wat oren gekrabd worden…

Vorig artikelInterview Aad Kosto: VOI(C)E wil verloren goodwill herwinnen
Volgend artikelOORzaak en gevolg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in