Dom, dom, dom

Op veler verzoek van de platenmaatschappijen heeft YouTube een aantal filters geïmplementeerd. Een daarvan geeft de labels de mogelijkheid te bepalen in welke landen een clip wel te zien is en in welke niet. Aangezien de meeste muziek eerst in Amerika en Engeland uitkomt, betekent dit dat wij in Nederland dus voortaan lang moeten wachten voordat we met die nummers kennis kunnen maken.

Wat naïef! Alsof er geen andere kanalen zijn, en de consument daar niet massaal zijn toevlucht toe zal nemen. Om daarmee dus weer ‘ondergronds’ te gaan, uit het zicht van de muziekindustrie. En wat hypocriet ook, want vaak verwijzen de maatschappijen zélf naar YouTube als ze een bandje of nummer onder de aandacht willen brengen.

De zoveelste defensieve actie, die – vrees ik – averechts zal uitpakken. Kansloos!

Vorig artikelCoen & Sponsor Show
Volgend artikelInterview Martin de Wilde: NVGD, STEP en SNP zetten tering naar de nering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in