Vanochtend las ik argeloos de krant van gisteren, waar ik toen niet aan toegekomen was. Als je voor het vakblad van de entertainmentbranche werkt, valt een kop als ‘Platenzaken in problemen’ je dan ogenblikkelijk op. Vooral als je zelf net bezig bent met een verhaal over wat je allemaal tegenkomt als je je winkel wilt sluiten.

Sinds begin deze eeuw is het aantal speciaalzaken met een kwart teruggelopen tot minder dan duizend. Iedereen weet, dat het in de entertainmentbranche – met name in de muziektak en in iets mindere mate de videohoek – niet zo best gaat, en iedereen kent de oorzaken ook wel. Maar een breed gedragen visie is toch, dat voor de betere speciaalzaken altijd plaats zal blijven. Na het bericht in de Volkskrant zou je je toch gaan afvragen in hoeverre dat wishful thinking is…

Tot de betere muziekwinkels in Nederland worden onder meer Plato, het tot die keten behorende Concerto (Amsterdam), Kroese (Nijmegen en Arnhem), Sounds (Venlo) en Boudisque (Amsterdam, Utrecht en Nijmegen) gerekend. Voor die zaken zou dus altijd ruimte zijn. Mooi niet dus, want in het jaar dat het 40 jaar bestaat, sluit het instituut Boudisque in Amsterdam binnenkort haar deuren. Eigenaar Richard van der Veen wil tegenover de krant nog geen commentaar geven, ‘want eerst moeten de vaste klanten op de hoogte worden gesteld’. Het verhaal klopt dus in elk geval wel, helaas…

Vorig artikelLijstenbrij
Volgend artikelFrits kruipt nog één keer in de huid van De Avondspits

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in