Papieren platenspeler

Nu hoogwaardig, 180 grams vinyl steeds populairder is, wordt het vak van dj’s op feesten en partijen – letterlijk – steeds zwaarder. Vanaf nu kunnen die hun rug sparen door, in plaats van de traditionele Technics SL-1200‘s, twee platenspelers van papier mee te nemen.

Geloof het of niet, maar deze ultralichtgewicht draaitafel (een uitvinding van de Engelse kunstenaar Simon Elvins) werkt echt. Een vel papier dat is opgerold tot een kegel fungeert tegelijkertijd als naald en als luidspreker. Plaats de punt in de groef en de muziek wordt via de open kant hoorbaar gemaakt. Het enige probleem voor een strakke mix is wellicht, dat de draaitafel handmatig op de juiste snelheid gebracht (en gehouden) moet worden…

Vorig artikelGrey’s Anatomy-soundtracks
Volgend artikelOude opnamen in de nieuwe wereld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in