Grey’s Anatomy-soundtracks

Veel Amerikaanse tv-series worden niet alleen goed bekeken, maar ook goed beluisterd. De juiste muziek onder een cruciale scène kan zo maar een hit opleveren. ‘The OC’, ‘Grey’s Anatomy’, ‘Roswell’ en het aanstormende ‘Gossip Girl’ zijn maar een paar voorbeelden. Voor al deze series werd de muziek door dezelfde persoon bij elkaar geharkt. Deze dame, Alexandra Patsavas, begon onlangs zelf een platenlabel voor indiebands. Teken je daar, dan is opname in een van ‘haar’ hitseries gegarandeerd. Lucratieve deal, want Patsavas forceerde eigenhandig de Amerikaanse doorbraak van bands als The Fray (How To Save A Life) en Snow Patrol (Chasing Cars).

Voor fans van (de muziek bij) ‘Grey’s Anatomy’ is er nu goed nieuws…

Hoewel het nieuwe seizoen van dé hitserie van Net 5 pas voorjaar 2008 van start gaat, komen deze week twee soundtracks van de serie uit in Nederland. Op Grey’s Anatomy Part 3 staat muziek van o.a. Peter Björn & John, The Bird And The Bee, Feist, Koop, Paolo Nutini en Gomez, maar ook het briljante The Story van Brandi Carlile. Houd die zangeres in de gaten!

Part 2 (uit 2006) bevat naast de genoemde hits van The Fray en Snow Patrol noemswaardige nummers van o.m. Jamie Lidell, The Chalets en Kate Havnevik, de zangeres van The Knife (de originele uitvoerders van dat stuiterballenlied van José Gonzalez).

Voor zover ik weet laat Part 1 (uit 2005) in Nederland nog op zich wachten. Ook dat is t.z.t. een aanrader, met persoonlijke favorieten als The Postal Service, Róisín Murphy, Tegan & Sara, Rilo Kiley, Ben Lee, en als klap op de vuurpijl Lowell George’s dochter Inara George, met een prachtige uitvoering van Joe Jacksons Fools In Love.

Vorig artikelInterview Paul Naber (Microsoft): “Xbox 360 is een veilige aanschaf, die garant staat voor fun”
Volgend artikelPapieren platenspeler

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in