Vóór de NVPI was er de NVGI, de Nederlandse Vereniging van de Grammofoonplaten Industrie. Deze had allerlei afspraken gemaakt met winkeliers. In 1972 werd verticale prijsbinding echter verboden en viel de basis onder de NVGI weg. Dat leidde een jaar later tot de oprichting van een zuiver industrieorgaan, de NVPI. “Je zou kunnen zeggen dat we in 1973 politiek correct zijn geworden”, aldus huidig directeur Paul Solleveld.

Lees hieronder het hele artikel dat ik schreef voor Muziek en Beeld.

Foto: Ton Kastermans Fotografie

Lees ook:

MB_Interview Paul Solleveld (NVPI) 2003 was het jubileumjaar van de porseleinkast (dec. 2003)
Vorig artikelInterview Jan van Ditmarsch: “Wij zijn een soort Record Service Bertus geworden”
Volgend artikelArtikel Pinkpop-dvd’s: Universal Music en Pictures bundelen krachten