Artikel: De toekomst van de (groot)handel in audio; “Dit is het moment van heroverweging”

Naast externe invloeden, zoals downloads, ppd-verhogingen, hitparadeperikelen en slechtlopende collectieve campagnes had de (groot)handelszijde van de entertainmentbranche het ’t afgelopen jaar vooral druk met zichzelf. Een van de sleutelgebeurtenissen was het faillissement van Home Entertainment Services, waardoor een machtsverschuiving ontstond: enerzijds kwamen er meer winkels in handen van minder ketens, maar aan de andere kant wonnen diverse groothandels aan belang. Dit roept de vraag op: voor hoeveel machtsblokken is er eigenlijk plaats op de Nederlandse markt?

Lees hieronder het hele artikel dat ik schreef voor Muziek en Beeld.

MB_Artikel De toekomst van de (groot)handel in audio_ Dit is het moment van heroverweging (21 feb. 2001)
Vorig artikelArtikel: Machgiel Bakker nieuwe general manager PIAS; CD Teleshop in financiële problemen
Volgend artikelArtikel: Wanadoo nieuwe sponsor Top 40